вторник, 8 август 2017 г.

Прочетено



Някога във Византия е управлявал император  Константин V  Копроним*. Прозвището Копроним  му е дадено от неговите противници, тъй като легендата твърдяла, че се насрал когато го кръщавали. Императорът бил известен иконоборец.
В ХХІ век Сочи е осъден мъж за това, че е публикувал в мрежата „ВКонтакте” (руски вариант на Facebook) изображение на Христос, който спортува. Присъдата е издадена по свидетелските показания на свещеник, който се обосновал на догмата за почитането на иконите на Втория Никейски събор от 787 г. По това време  Константин V Копроним е вече в отвъдното и враговете му се възползват от този факт.
Днешната история не е случайна. Тя е симптом на заразна болест, с която се опитват да ни заразят. Обществото трябва да се върне към идолопоклонничеството и да се моли, че все пак е живяло някога. 


А в това време император Владимир Червеното слънце, болярите и челядта му да правят каквото си поискат с парите на данъкоплатците.
А след тях – ако ще и потоп.
 *от гр.κοπρός – нечистотии, лайна


Автор Дмитрий Гудков (роден 18.01.1980 г.), ексдепутат в VІІ Държавна Дума във Facebook, 07.08.2017(авторизиран превод Николай Колев)



Няма коментари:

Публикуване на коментар