неделя, 19 март 2017 г.

ПРЕТОПЛЕНА МАНДЖА.....



Военните кораби за нуждите на ВМС трябва да се строят във Варна и варненските народни представители от „БСП за България“ ще настояват предприятия в морския град да получат тези поръчки. Това стана ясно на среща на представители на листата с № 10 с членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители проф. Анелия Клисарова, Александър Паунов и Десислав Тасков” (Цитат по електронното издание на „Труд”). Коментирах тази новина във Facebook групата otbrana.alle, но поради „фундаменталния й характер за Българската армия, качвам текста и в блога си:
„Помня, че едно време щяхме да правим нещо подобно във Варна, ама работата се разсъхна. И понеже във Интернет е пълно с "дървени философи", ще припомня историята (за цитата ползвам мой учебник по актуални проблеми на управлението) – Френският президентът Никола Саркози, посети България на 04.1.2007 г. и направи оферта за закупуване на корвети за ВМС, както и за организиране на съвместно строителство на военни кораби в корабостроителницата във Варна. От предложението се очакваше разкриване на около 2000 работни места. Офертата, освен политически мотиви – разширяване на влиянието на Франция у нас имаше и икономически такива – лобиране за френска оръжейна фирма!
ПРЕТОПЛЕНА МАНДЖА, уважаеми господа и другари!
Дето не се случи в годините когато цялата власт беше на БСП – законодателна (Председател на 40-то ОбНС др. Пирински), президентска (Президент др. Първанов  и вицепрезидент др. Марин) и изпълнителна (Министър-председател др.Станишев)!
"Голям залък лапни, големи обещания не давай!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар